vredesklassen

Hieronder kunnen jullie ook onze avonturen op vredesklassen volgen.

DAG 1

Deze morgen vertrokken we allen richting de Westhoek. Hoe dichter we bij onze bestemming kwamen, hoe donkerder de lucht werd. We kwamen dan ook aan in een echte stortbui. Gelukkig konden we snel schuilen in ons vakantiehuis! 

Na het installeren van de kamers trakteerde Christa ons op een heerlijk middagmaal. Kip met currysaus, rijst en ananas. Sommigen aten hun buikje meer dan rond... 

Deze namiddag klaarde het gelukkig op en gingen we op verkenning in het In Flanders Fields Museum. Daarna trokken we de stad Ieper in samen met een gids. Zij vertelde ons het verhaal van Jeanne, een meisje van 10 dat heel wat meemaakte tijdens de oorlogsjaren. 

Na onze stadswandeling gingen we op café en aten we onze picknick op. Om 20.00u startte de Last Post. Heel indrukwekkend en onze school legde 2 kransen ter nagedachtenis van alle gesneuvelden.

Nu even genieten van een rustmoment of een spelletje met de vrienden en daarna ons bed in. Tot morgen!

 Klik hier voor het fotoalbum van dag 1.

DAG 2

Na een deugddoende nacht werden we door Nicole en Hugo gewekt rond 7.30u. Na een stevig ontbijt en snelle wasbeurt stond de bus klaar om ons naar Lijssenthoek te brengen. De gids gidste ons rond op deze begraafplaats. Soldaten met meer dan 30 verschillende nationaliteiten vonden hier hun laatste rustplaats. Daarna verkenden we ook nog Poperinge.

Tijd voor het middagmaal! Lekker kip ham-kaas met aardappelen en een 'pêche". Stevig krachtvoer voor de uitputtende namiddag. Teambuilding en laser battle. Teamwork stond centraal en wat een succes! 

Bij aankomst in ons vakantiehuis kregen we de keuze om al meteen te douchen en de rust op te zoeken of om nog een stevige wandeling te maken. Een tiental koos om samen met meester Jerko en juf Caroline de wandeling aan te gaan. Een frisse neus in het prachtige bos rond onze verblijfplaats. Verrassing: hier was midden in het bos een speelplein waar we nog even konden ravotten.

Nu iedereen klaar is met douchen eten we lekkere hotdogs en daarna kijken we allemaal samen naar de film 14-18. Uiteraard om in thema te blijven! 

Slaapzacht en tot morgen!

 Klik hier voor het fotoalbum van dag 2.
 

DAG 3
 Klik hier voor het fotoalbum van dag 3.